"Onze focus gaat in eerste instantie uit naar vrouwen,

om hen aan te zetten vrouw te durven zijn in hart en ziel. 

 

Niet evident voor ons, postmodernistische vrouwen, die de laatste decennia vooral uitgenodigd worden om ‘ons mannetje te staan’."

 

Voor de snelle lezer

- We willen vrouwen enthousias-meren om te gaan cirkelen. Omdat we geloven dat dit vrouwen bij een diepe innerlijke kracht kan brengen.

- Om dit 'cirkelnetwerk' vorm te geven, starten we met een web-platform en bieden we workshops aan voor vrouwen die willen beginnen te cirkelen, maar niet weten hoe.

- We willen als website en beweging organisch groeien en met de tijd samen een gepast aanbod bieden op vragen en behoeften die in de community ontstaan.

 

Misses & missies

WAT BEZIELT ONS?

 

WIJ

 

We zijn een groeiend netwerk van vrouwen die ijveren om een diepe vrouwelijke kracht te activeren en voelbaar te maken in de wereld. Ook al focussen we zelf in eerste instantie op vrouwen (omdat eerst onder vrouwen onderling een beweging op gang getrokken mag worden), uiteindelijk gaat het ons om een vernieuwende en harmonieuze samenwerking tussen mannen en vrouwen. Want alleen die kan een gezonde toekomst mogelijk maken.

 

VROUWEN

 

Onze focus gaat nu nog sterk uit naar vrouwen, om hen aan te zetten (weer) vrouw te durven zijn in hart en ziel. Niet evident voor ons, postmodernistische vrouwen, die de laatste decennia vooral uitgenodigd worden om ‘ons mannetje te staan’ en hierbij kwaliteiten neer te zetten als rationaliteit, daadkracht, competitie, assertiviteit, effectiviteit, vooruitgang, succes… Belangrijke eigenschappen op zich, waar we ook achter staan. Maar dan wel in een gezond evenwicht met het vrouwelijke. 

Want ergens along the way zijn vrouwen zichzelf, elkaar en hun vrouwelijkheid een stuk kwijtgeraakt. We modelleren ons op mannelijk model (veruitwendigde kracht), terwijl we hierbij onze eigen kracht (innerlijke kracht) ondermijnen. Tijd voor een inhaalmanoeuver.

Vrouwen die weer contact hebben gemaakt met de intrinsieke kracht van vrouw zijn (die zich vertaalt in verbinding, lichaamswijsheid, contact met emoties, intuïtie en innerlijk weten, solidariteit, zorg voor het grotere geheel, …) kunnen deze eigenschappen - vanuit een hervonden innerlijke kracht en ondertussen ontwikkelde assertiviteit, daadkracht en duidelijkheid - inzetten in hun eigen omgeving en in de wereld. Zo kunnen ze ook mannen aanzetten deze eigenschappen in zichzelf (meer) ruimte te geven – want yin en yang leeft in elk van ons.

 

CIRKELS

 

We willen vrouwen enthousiasmeren om weer te gaan cirkelen. Omdat cirkels toegankelijk, kleinschalig, lokaal en repetitief zijn en ze structureel een mogelijkheid bieden om samen met andere vrouwen iets op te bouwen. Cirkelen betekent: regelmatig in kleine kring samenkomen, op een eenvoudige, eerlijke manier, om uit te wisselen over zaken die er volgens ons werkelijk toe doen.
Niet alleen kan het kringgegeven een nieuwe manier van uitwisseling teweegbrengen, het kan in eerste instantie vrouwen ook een ‘hehe’-gevoel geven in deze drukke tijden, waar veel van hen gevraagd wordt. Op langere termijn hopen we doorheen dit initiatief een nieuwe wind van authenticiteit, plezier, creativiteit, intuïtie, verbondenheid en samenwerking
 te laten waaien onder een groeiende community van vrouwen, die dan weer zijn invloed kan hebben op mannen, kinderen, ouderen, het werk, de gemeente, de schoolraad, kortom… alles en iedereen. :-)

 

WEBSITE

 

Hoe meer jihaa-kreten en positieve feedback we ontvangen, en hoe groter de community van vrouwen die zich in deze missie herkennen, hoe meer middelen we kunnen inzetten om het ‘cirkelnetwerk’ verder vorm te geven en te ondersteunen.

 

We beginnen met deze website: een platform waar cirkelende vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Op deze site wordt basisuitleg gegeven, vertellen we waarom cirkelen ons anno 2015 zo belangrijk lijkt, geven we een idee hoe je een cirkel kunt opstarten, vind je eventueel een cirkel in je buurt, krijg je van andere vrouwen tips en ideeën voor activiteiten om in cirkel te doen, en stellen we sprekers voor die in kringen uitgenodigd kunnen worden om inspirerende thema’s en visies aan te brengen.

 

Verder willen we: workshops en lezingen organiseren voor vrouwen die in hun buurt graag een cirkel willen starten, maar niet zo goed weten hoe eraan te beginnen, en allerlei boeiende informatie en inspiratie bieden om meer vrouwelijke kracht in jezelf, je leven en de wereld te brengen en uit te balanceren met meer mannelijke eigenschappen.

 

Omdat we graag organisch willen groeien… gaan we ervan uit dat aan de hand van feedback, reacties, ideeën… van iedereen die deze website en werking bezoekt, zal blijken welke noden en behoeftes er bij vrouwen leven en hoe we daar als netwerk een gepast antwoord op kunnen verzinnen. Laat dus zeker van je horen!

 

TEAM

 

Het organiserende Let’s Make Circles-Team bestaat uit een groepje vrouwen die concreet samenwerken vanuit een dieper engagement. Maar het Cirkel-platform wordt aangestuurd en gevoed door alle vrouwen die zich in dit initiatief herkennen en er op de een of andere manier cirkelgewijs aan willen meebouwen.